Herlige søndag! Jeg elsker late søndager med bare kos og avslappning! Prøver hver søndag å bake brød slik at vi har til ukens frokoster og matpakker. Jeg har prøvet mange brød, men alltid fallt tilbake på dette brødet med CHIA FRØ. Har i det siste hengt meg på trenden med SUPERFOOD hvor da chia frø har blitt en favoritt å bruke i bakst, smoothies og i frokostblandinger. FACT: Chia frø er veldig næringsrike frø, fulle av antioksidanter, fiber, protein, kalsium og andre vitaminer og mineraler. Chia frø er en av de mest kjente kildene til essensielle fettsyrer og er den rikeste kilden til omega 3 i planteriket. De består av nesten to tredjedeler Omega-3, og inneholder 2 ss. av chiafrø mer omega-3 enn en hel laksefilet. Chia frø er en av planterikets beste omega-3 kilder. De er også en utmerket kilde til Omega-6, vitaminer, mineraler, antioksidanter, kostfiber, og protein. Jeg synes også slike brød er fantastiske "gå bort" gaver, så pakket et med meg som jeg gav til min kjære mor! -Et fantastisk smaksrikt og saftig brød som holder seg lenge ferskt.
Oppskrift til 2 brød:
11 dl siktet spelt mel
4 dl sammalt spelt mel
60 g solsikkefrø
60 g gresskarkjerner
50 g sesamfrø
50 g havregryn
100 g linfrø
50 g chiafrø
1 ss salt
1 pk gjær
1 l vann
Rør sammen det hele og bland godt. La det stå til heving et lunt sted i ca 30 minutter. Fordel deigen over i to godt smurte brødformer og strø evt. noe frø på toppen til pynt. Hev så i 45 minutter til. Stekes på 225 grader i forvarmet ovn i 40 minutter. Ta brødene ut av formene og stek de videre oppned i ca 15 minutter til. Avkjøles på rist.
Og- ja- jeg skal slutte å ta bildene mine på mitt grønne slitte bord... Det er bare så utrolig lettvint da det står midt i kjøkkenet. Da man har en liten snuppe å ta seg av, kan ikke mor skeie ut med for komplisere manøvre, da er det tidpress!!!
Mmm de så gode ut! De skal jeg prøve, takk for at du deler oppskrift! Og det grønne bordet var jo bare herlig! Ha ei fin helg. :-)
SvarSlett