lørdag 20. oktober 2012

TEMA: EPLER og barnemat







 For å feire mitt medlemskap i Matbloggsentralen- har jeg ikke laget noe mat verken fredag eller i dag lørdag. Det vil si- lille mor fikk istede laget noen porsjoner vi tenkte å fryse ned. Ingenting er som å høste eget, så ut i eplehagen for fangst. Vi plukket oss en bøtte full med Åkre epler som er herlig søte og syrlige på samme tid. De er perfekte i bakst- og jeg brukte de i mine eple muffins også. I hverdagen er jeg igrunn litt lat, så kjøper endel ferdig barnemat på glass, men vasker og sparer de til jeg får ånden over meg til å ta noen skippertak som i dag. Laget en blanding av epler, pærer og gulerøtter som smakte kjempegodt også for oss voksne. Jeg har også erfart at avokado er en fin komponent med noe syrlige frukter, slik at de små ikke synes det blir for surt.




Det ble lun pære og avokado mos til lunch i går. Ble veldig inspirert til å utforske og lage barnemat etter en artikkel jeg leste i Romerikets blad forleden. Artikkelen  tar for seg mødre på matkurset "Tidlig matglede" på Geitmyra matkultursenter. Her lærer de å lage forskjellige næringsrike retter for barn under 1 år. Kanskje det er noe jeg skulle ha meldt meg på? Vet det finnes rene barnemat blogger der ute, så får kanskje inspirasjon nok derifra. Et godt tips  var å legge fisk og grønnsaker på et bakepapir, og dampe dette i ovnen, gjerne med forskjellige urter for å gi mer smak. Noe jeg absolutt vil lære mer om!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar