mandag 22. oktober 2012

MATBLOGGSENTRALENS UTFORDRING- TEMA: FISK

 
 
Matbloggsentralens utfordring har FISK som tema denne uken. Jeg har tenkt mye på hva jeg kunne tenke meg å lage, men bestemte meg for en egenkomponert, THAI INSPIRERT FISKESUPPE. Jeg hadde aldri laget denne varianten før, men dens komponenter i andre retter. Det viste seg å bli en stor sukksess i alle fall i min munn, så kan si jeg trygt anbefaler den til fest som til hverdag. Prikken over i en ble det fantastiske quinoa brødet ved siden av.
Jeg er veldig glad i den friske smaken i thai mat gitt av sitrus komponenter, chili, hvitløk og ingefær, så dette er basen i retten, blandet med tyngden av grønnsaks kraft, paprika og løk.
 

 
 
Hoved ingrediensen i denne suppen er mine hjemmelagede fiskekakeboller av laks:
 
500 g laksefilè
1 ss honning
1 stk lime, saft
2 cm ingefær
2 kløfter hvitløk
2 stilker vårløk
1 charlotteløk
1/2 chili
1/2 bunt koriander
1 egg
salt og pepper
 
Alle ingrediensene blandes i en stor bolle og blandes til en fin deig i en blender eller med en stavmikser. Form passe store deler av deigen til små kuler ( ca 2cm x 2 cm) med en skje i håndflaten og stek med olje i steke pannen. Stekes gyldne bare noen få minutter på hver side. Husk at fisk trenger ikke så mye steketid som det man tror! Det gjør ikke noe om disse kakene ikke er gjennomstekte, da de skal kokes videre i suppen. Når de er ferdig stekte, legges de i en boks med lokket på med litt vann i bunnen, for å bevare saftigheten, til de skal opp i selve suppen. Kok ut pannen med litt vann. Oppkoket skal så brukes som en del av basen i suppen!
 
 
 
 
Til selve suppen og garneringen trenger man:
 
2 l vann
"panne oppkok"
4 stk grønnsakbuljong terninger
olje
2 fedd hvitløk
1/3 chili (el. etter smak)
1 ss fiskesaus
1 rød, 1 grønn og 1 gul paprika
2 gule løk
3 ss sweet chili saus
salt og pepper
-
1 boks reker
2 stk avocado
1 stk lime i båter
1/2 bunt koriander
 
Ha olje i en stor kjele. Fres hvitløk og chili i oljen og tilsett så "oppkoket" og kokende vann. Løs opp buljongterningene og la koke i et par minutter imens man skjerer opp paprika og løk i passe store biter. Tilsett grønnsakene og la det fortsette å koke. La suppen koke i ca 15 - 20 minutter til grønnsakene begynner å bli møre. Litt bitemotstand er bare godt for å ha noe å tygge i. Smak til suppen med fiskesaus, sweet chilisaus, salt og pepper. I de siste kokeminuttene tilsetter man fiskekakebollene, slik at de blir varmet opp, eventuellt ferdige, samt at de ikke rekker å koke istykker.
 
Suppen serveres med reker, avocadobiter, limesaft og koriander som topping. Ingen av disse ingrediensene egner seg veldig bra for oppkok, men blir fort temperert av den kokende suppen og skaper en eksplosjon av smaker!
Suppen serveres med brød av eget ønske. Aioli kan være godt å smøre på!


 
Dette var da mitt bidrag! Så håper jeg får til å dele den på MATBLOGGSENTRALENS hjemmeside den her gangen! Ønsk meg lykke til!


2 kommentarer:

  1. Å, den så god ut! Håper det gikk bra i konkurransen. :-) oppdaget bloggen din nå i dag, og håper du kommer med flere innlegg. :-)

    SvarSlett
  2. Hei!

    Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og mat blogger.

    Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på vår Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

    Hvis du ønsker å legge til din mat-blogg til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Vårt konsept er allerede live i de andre Skandinaviske landene, samt i Sør- og Sentral-Europa, og vi leverer tusenvis av besøkende til mat bloggerne daglig. Noen av de beste mat bloggerne får 10.000 + besøkende fra oss på en ukentlig basis.

    Forhåpentligvis vil din egen mat blogg også være opp i toppen!


    Varme hilsen,
    Christina
    http://www.alleoppskrifter.no/

    SvarSlett