Jeg elsker Matbloggsentralen, og bruker den ofte selv som et oppslagsverk til å finne interessante blogger om mat og for middags tips. Har sett at de har ukens UTFORDRING og ofte tenkt at det hadde vært fint å kunne få delta. En av reglene er at man må ha en egen matblogg og være medlem. Jeg har nå søkt, og håper å få delta på denne ukens utfordring med tema EPLER. Over er mitt bidrag med en selvkomponert eplesaus som er like god til desserter som til søndags steken og torsken! Jeg sliter fremdeles med fotografiene, men håper at det kommer seg etterhvert!
Eplesaus oppskriften min klarte ikke å lastes opp på Matbloggsentralens hjemmesider, så jeg får nøye meg med at den var svært god! Her er oppskriften-
EPLESAUS
1 ss smør
5 hage epler (Åkre er brukt her)
1 cm ingefær
1 ss flytende honning
1/3 chili
1/2 ts cayenne pepper
4 ss sukker
2 ts kanel
2-3 ss eplecidereddik
Skrell eplene og skjer de i små biter. Smelt smøret i en liten kjele og fres eplebitene møre sammen med ingefær og en bit chili. Tilsett honning, sukker og eplecidereddik. Smak til med cayenne pepper og kanel. Kokes i ca 15 minutter til ønsket konsistens.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar