Fantastiske QUINOA BRØD! Før og etter! Ble meget inspirert til å lage dette fantastiske brødet etter å ha lest om det på bloggen MAT PÅ BORDET, og bestemte meg for å prøve å bake et selv. Dette er min første NO KNEAD bakelse, og jeg er kjempefornøyd! Et helt uimotståelig godt brød jeg nesten spiste halve av, helt selv, til lunch i dag- med masse hjemmelaget bringebærsyltetøy! Dette er absolut et brød jeg skal lage til selskap med aioli til! Tenker jeg skal prøve en versjon med karve i neste gang, da dette er mitt favoritt krydder til brød. Nå har sikkert de fleste allerede fått oppskriften fra Ina, men jeg har vært så frekk å kopiere den over hit! Men ønsker virkelig at alle kan få bake og å oppleve denne nytelsen av et brød. Det tar tid å lage det, men det er så enkelt og lett at man kan gjøre det innimellom alt annet!
150g kokt quinoa
400g hvetemel
1ts tørrgjær
1 1/2ts salt
3dl vann
Ha quinoa, mel, gjær og salt i en stor bolle og rør sammen med gaffel. Tilsett vann og rør sammen til du har en sammenhengende deig. Dekk til deigen og la den heve på kjøkkenbenken 12-18 timer.
Hell deigen over på et godt melet stykke bakepapir og brett deigen noen ganger. Legg deigen med brettsiden ned, dekk den til og la den hvile i ytterlig to timer.
Etter 90minutter setter du en idlfastform (diam ca. 24cm) med lokk i ovnen og setter den på 250C. Her brukte jeg min elskede tuppervare form som er laget i et hardt plast materiale. Den er genial til å steke alt mulig i og gjør at maten blir saftig og fin. Dette gjelder både kaker og steker. Etter 30 minutter tatar du ut formen, heller deigen opp i, setter på lokk og setter alt tilbake i ovnen. Stek 30 minutter ved 250C med lokk, så 15min ved 220C uten lokk. La brødet avkjøle på rist.
Etter å ha lest store deler av MAT PÅ BORDET bloggen viser det seg å finnes utallige varianter og versjoner av slike NO KNEAD brød. Og etter denne sukksessen blir det garantert fler!
Etter å ha lest store deler av MAT PÅ BORDET bloggen viser det seg å finnes utallige varianter og versjoner av slike NO KNEAD brød. Og etter denne sukksessen blir det garantert fler!
Det passet dessuten veldig bra å lage dette brødet i dag da jeg tenkte å delta på MATBLOGGSENTRALENS UTFORDRING. Som tidligre nevnt har de hver uke nye utfordringer med forskjellige temaer. I forrige uke var temaet EPLER, hvor jeg da ønsket å sende inn min chili og kanel EPLESAUS. Men jeg fikk aldri sendt inn oppskriften min da jeg ikke fikk det til. Så bedre lykke denne gang! Ukens utfordring har temaet FISK, og jeg vet nettopp hva jeg skal lage! Og da passer dette brødet perfekt ved dens side!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar