Det siste jeg hadde tenkt å gjøre mens jeg gikk hjemme i barselpermisjon var igrunn å starte en matblogg. Men her sitter jeg med en nyopprettet Blogger konto, og legger opp bilder av mitt bidrag til TINE meieriers ostekake konkurranse. Jeg har lenge vært svært interessert i å lage mat og bake kaker, men å ta bilder av maten har jeg ikke gjort. Men tenker nå kanskje at det faktisk kan bli en hobby i seg selv. Det er virkelig kjempevanskelig å fange matens eleganse og estetikk, samtidig som det skal se delikat og smakfullt ut! Jeg ser Matbloggsentralen har et kurs lørdag 27. oktober- så kanskje jeg skulle melde meg på det? Avbildet har jeg fanget min FRISKE OSTEKAKE MED BROWNIEBUNN OG BRINGEBÆRMOUSSE. Om du kunne tenke deg å lage den, kan du gå inn på TINE sine nettsider og finne mitt bidrag i konkurransen, og kanskje også stemme på meg?
BROWNIE BUNN:
200g grovhakket mørk sjokolade
200g margarin
3 dl melis
3 egg
1,8 dl hvetemel
1 ts kanel
SITRON OSTEFYLL:
200g TINE kremost til baking NATURELL
125g TINE kremost original ANANAS MANDARIN
1 boks TINE lettrømme
1 boks TINE kremfløte
2 dl melis
1 pakke sitron gele
2 dl vann
BRINGEBÆR OSTEMOUSSE:
400g bringebær
0.3 dl sukker
1 stk lime, saften
1.7 dl sukker
4ss vann
3 egg, hviter
5 pl gelantin
2 dl fløte
125g TINE kremost til baking NATURELL
Start først med BROWNIEBUNNEN:
Forvarm ovnen til 170 grader. Smelt sjokoladen til en myk masse og la den kjøles ned til den er kald. Miks smør og melis i en kjøkkenmaskin til det er godt blandet til en kremig konsistens. Tilsett eggene, et av gangen. Bland gradvis inn melet og pisk videre til det blir en glatt blanding. Tilsett så den smeltede sjokoladen og kanelen , bland godt. Stekes i forvarmet ovn i ca 30 minutter i en smurt 28 diameter springform. La den svalne til den er kald.
Imens browniebunnen kjølner lages SITRON OSTEMASSEN:
Kok opp sitrongeleen med kun 2 dl vann. La den bli helt kald uten å bli stiv. Pisk så TINE kremfløte stiv. Bland TINE kremost, TINE rømme og melis til en jevn røre og tilsett så den stivpiskede kremen. Den kalde geleen tilsettes så. Kle springformens kanter med tilklippte remser av matpapir, slik at den slipper fint fra kantene. Røren helles så over den avkjølte brownie bunnen og settes i kjøleskapet for å stivne.
BRINGEBÆROSTEMOUSSEN lages dermed:
Ha 200 g bringebær, 0.3 dl sukker og saften av en lime i en kjele, og la blandingen koke i ca 5 minutter. Settes så til avkjøling.
Ha vann og 1.7 dl sukker i en kjele og kok opp til sirup konsistens. Pisk eggehvitene stive i en kjøkkenmarskin. Hell over den kokende sukkerlaken i en gjevn stråle mens marskinen går. Piskes i ca 10 minutter til marengsen er helt kald. Legg gelantinen i vann i ca 5 minutter. Klem ut vannet. Varm bringebær pureen i mikro ovn til den når kokepunktet og bland litt og litt sammen med gelantinen. Rør godt til alt er smeltet og pureen er avkjølt. Ha pureen over i marengs massen og bland. Pisk så TINE kremfløte til stiv krem, bland inn den romtempererte kremosten og rør inn bringebærmarengs blandingen. Settes i kjøleskap ca 20 minutter for at den skal tykne litt.
Hell den så over sitronostemassen og smør fint utover. Pynt kaken med resten av bringebærene samt litt revet sjokolade. Settes i kjøleskapet 1- 2 timer før servering.
Denne kaken høres mulig litt omfattende ut, men når man er i sving, så går det i en fei! Om man beregner ca 3 timer inkludert stivningen i kjøleskap så er man i boks!