Som skrevet i forrige post, er livet her hjemme på en søndag en meget så lat dag. Da er det godt med noe enkelt som allikevel smaker! På menyen i dag var det fyllte auberginer med en quinoa salat. Som med min pai, er det bare opp til fantasien å komponere fyllet, enten med kremig, creme fraishe, basert fyll eller med tomatbasert fyll som jeg valgte i dag. Jeg prøver å slutte helt med produkter som er basert på kumelk da dette ikke er så bra for kroppen. I en senere post skal jeg fortelle om da jeg var på RAW food kurs i Sandvika. Veldig inspirerende!
QUINOA er en annen ingrediens jeg prøver å bruke så mye som mulig i hverdagen, da den også regnes som en SUPERFOOD med sitt høye innhold av aminosyrer. En perfekt erstatning til pasta, ris og poteter som kjent inneholder mye stivelse og karbohydrater, da jeg også prøver å kutte ned på dette. Det ble nettopp en quinoa salat i dag da jeg fra bloggen MAT PÅ BORDET ble inspirert til å lage et Quinoa brød- som nå står til heving!
For å lage fyllte auberginer deler jeg auberginene på langs til to halver. Beregner ca 1 aubergin per person om dette er en hovedrett. Om jeg skal kun ha det som garnityr, beregner jeg kun en halv. Jeg risser inn et rutemønster i auberginkjøttet, pensler med olivenolje og krydrer med salt og pepper. Stekes i forvarmet ovn på 200 grader i ca 10 minutter til overflaten har fått en gylden farge. Imens aubergin halvene steker freser jeg mine valgte grønnsaker i olje og hvitløk (her; squash, paprika, sopp og fetaost) og kjøtt om man ønsker det i en dyp stekepanne. Blander så i en boks knuste hermetiske tomater (eller 2/3 boks creme fraishe) og lar det stå å koke i ca 10 min til røren har blitt litt fast. Jeg tar ut auberginene av ovnen og skraper ut kjøttet forsiktig så skinnet i auberginene holder seg helt. Auberginkjøttet skajeres i biter og tilsettes raguen. Krydre med salt, pepper og smaksett med litt honning. Urter kan også være en fantastisk smakstilsetter! Hell raguen over i auberginskallene og topp med ost. Jeg bruker mye mosarella ost, da den ikke er laget av ku, men av bøffel. Den egner seg perfekt til slike retter da den smelter perfekt og gir en deilig rund smak. Stekes så i stekeovnen i ca 10 minutter til osten er smeltet og fått en fin gylden farge. Server gjerne med en salat og godt brød. De fylte auberginene smaker også fantastisk som garnityr til kjøtt, eller som en rett på en buffet. Smaker likegodt varme som kalde! Supergodt og super enkelt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar